Avdeling Sarpsborg
BruksBrukshundsprøver
Det finnes to bruks programmer i Norge, det er R.I.K og NBFVi i Sarpsborg driver for hoved sak mest med R.I.K programmet selv om bruksdelen i de to programma er ganske like og begge to er åpne for alle raser.

R.I.K Brukshundprøver
R.I.K er en forkortelse for Regler for internasjonale konkuranse. Dette innbefatter en del øvelser som man kan konkurere internasjonelt i, (oversikt kommer lengst ned). I Norge har vi i tillegg lagt til de Nordiske brukshundgrenene, Spor, Rundering og Feltsøk.


 
 
Skogsøvelsene i deisse øvelsene skiller seg nesten ikke fra det tradisjonelle nordiske bruks programmet. For å gjøre det litt enklere for utøverne har man laget lydighets biten helt lik for alle programmene i R.I.K. på denne måten blir det enklere å delta i flere grener om man ønsker det. R.I.K programmet har forskjellige hovedgrupper av aktiviteter i hver prøve (konkuranse). Det er for å forenkle skrivingen av regelverk og dommer skjema.Gr A og B er noe alle har mens Gr C er for en spesiell prøve kategori kalt IPO/SchH.

De tre hovedgruppene er da:

Gruppe A er hovedøvelsen i i prøven, derfor Spor og feltsøk, Rundering og feltsøk, Spor på
               jordet.
Gruppe B er lydighetsdelen av prøven.
Gruppe C er beskyttelse. For å kunne starte i de ulike prøvene må man først ha klart en
               Ferdelsprøve. Hunden må da være fylt 12 mnd for kunne starte i denne. Etter å
               ha bestått Ferdelsprøven åpner det deg mange muligheter.


 
Bruks trenings gruppa hos oss består av en liten gjeng som har det veldig koselig, vi er ute og trener uansett vær og føre etter avtale. Vi tar med oss kaffe og pølser og har det veldig hyggelig. Alle raser er velkommne. Vi hjelper hverandre med spor felt  lydighet og lignende. Det spiller ingen roll og man har erfaring eller er helt ny alle trenger hjelp og den gir vi hverandre.

Hva trenger man for å starte:

  • En stk hund
  • Belønnig
  • Et godt humør


Får du sammen dette, er vi lagt på vei og tar resten senere.
Skulle du være interresert er det bare å ta kontakt. Cato Eriksen, Tlf: 97 08 18 90
R.I.K Regelverket finner du her: Klikk her